VOEDING

het is steeds goed om na te gaan of uw dier nog steeds de voeding krijgt die voor hem of haar het meeste geschikt is.

Zo veranderen de voedingsbehoeften van uw dier afhankelijk van in welk levensstadium hij of zij zich bevind.

 Puppy’s en kittens zitten in hun volle groei en moeten dus een voeding krijgen die er voor zorgt dat deze groei zo optimaal mogelijk verloopt. Zo heeft puppyvoeding een hoge verteerbaarheid en een energiedensiteit die voldoet aan de eisen van een groeiend dier. Bovendien wordt puppy en kitten voeding zeer smakelijk gemaakt!

 

Eens uw dier volgroeid is schakelt u best over naar een onderhoudsvoeding voor een volwassen dier. Naargelang u dier al dan niet gesteriliseerd is kan u kiezen uit voeding voor een intact dier en voeding voor een gesteriliseerd dier.  Het is namelijk zo dat de energiebehoefte bij een gesteriliseerd dier lager ligt dan bij een intact dier. Zo voorkomt u dat uw dier te zwaar wordt.

 

Rond de leeftijd van 7 jaar voor honden en 10 jaar voor katten komt uw dier terecht in de groep van de senioren.  Het ouder worden van u dier gaat gepaard met het toenemen van het risico op een aantal aandoeningen. Onder deze aandoeningen vallen oa nierinsufficiëntie, artrose en dementie. Als u het risico op het ontwikkelen van deze aandoeningen zo veel mogelijk wil beperken, kiest u op dat moment best voor een seniorvoeding. Zo kan u er voor zorgen dat de levensverwachting van u dier toeneemt!

 

Als dierenartsen weten wij ook dat het aanbod aan voeding voor dieren enorm groot is en verstaan wij dan ook dat u door het bos de bomen niet meer ziet. Wilt u graag wat vrijblijvende informatie over het optimaal voeden van u dier geef ons dan gerust een seintje.  

 

 
©DAP Clos Fleuri 
  Site Map