delphine_v

Delphine Van Vynckt werd geboren op 5 maart 1980. In 2004 behaalde zij het diploma van Dierenarts aan de Universiteit Gent.

Na het afstuderen bleef Delphine onmiddellijk verbonden aan de Vakgroep Orthopedie van de Kleine Huisdieren aan de Faculteit Diergeneeskunde te Merelbeke. Onder begeleiding van Prof. Dr. Bernadette Van Ryssen legde zij zich initieel toe op het mankonderzoek bij de kleine huisdieren, maar dit breidde snel uit tot het uitvoeren van artroscopieën  en andere orthopedische ingrepen.

 In 2009 volgde Delphine een jaar lang een chirurgische training bij de Veterinary Surgical Associates in San Francisco.

 Bij haar terugkeer in 2010 bleef zij halftijds aan de Faculteit Diergeneeskunde als assistent waar zij zich toelegde op de mankonderzoeken, de osteo-chirurgische operaties en de artroscopieën, maar startte ook als zelfstandige orthopedist in verschillende dierenklinieken.

 In 2012 behaalde zij aan de Faculteit Diergeneeskunde haar doctoraat over Intra-articulaire anesthesie als hulpmiddel voor mankproblemen bij de hond.

 Delphine is auteur en mede-auteur van meer dan 10 wetenschappelijke publicaties in nationale en internationale tijdschriften. Tevens is zijn instructor van verschillende werkgroepen op de Faculteit Diergeneeskunde.

 Delphine is lid van de Belgische Orthopedie werkgroep en de Arthroscopy Advancement Group


 
©DAP Clos Fleuri 
  Site Map