Valérie Bavegems werd geboren op 26 mei 1970. In 1995 behaalde zij met onderscheiding het diploma van Dierenarts aan de Universiteit Gent.

Na het afstuderen bleef Valérie 2 jaar verbonden aan de Vakgroep Geneeskunde en Klinische Biologie van de Kleine Huisdieren - Dienst Interne Geneeskunde, van de Faculteit Diergeneeskunde te Merelbeke. Nadien werkte zij twee jaar bij twee privépraktijken, waarna zij in oktober 1999 opnieuw de Vakgroep Geneeskunde en Klinische Biologie van de Kleine Huisdieren vervoegde, ditmaal aan de Dienst Cardiologie & Respiratie. Onder begeleiding van Prof. A. De Rick behaalde zij in januari 2010 haar doctoraat getiteld “Klinische Cardiologische Parameters bij Whippets”.

Valérie is verantwoordelijk voor de consultaties Cardiologie aan de Vakgroep Geneeskunde en Klinische Biologie van de Kleine Huisdieren, en voor het geven van de theoretische lessen met betrekking tot het Cardio-Respiratoir stelsel in 1° en 2° Master.

Zij is auteur of mede-auteur van 30 wetenschappelijke publicaties. Tevens heeft zij verschillende posters en abstracts gepresenteerd op internationale en nationale wetenschappelijke congressen, en heeft zij vele post-universitaire opleidingen gegeven voor practici.

 

Valérie is lid van de Belgische Werkgroep Cardiologie, en de European Society of Veterinary Cardiology.

Valerie_ZwartWit_2
 
©DAP Clos Fleuri 
  Site Map